有了您的納稅,就有肇慶的輝煌
返回列表 發帖
您未登陸,無法回復!請點此處進行登陸!

我來說說停車收費的問題

我來說說停車收費的問題

而家城東公園開始收費,呢兩日看了一下論壇里的貼,又走去城東公園睇佐一下。我也來講下自己的睇法。
1.收費令到城東公園、柳園路有位可停,這是不爭的事實。講明收費的確可以起到調節車位的作用。

2.收費并不算貴,周邊的城市都系差不多呢個價。按宜家講的可以做到38蚊封頂,1個月就系1140蚊,相比宜家小區停車場月租車位4、5百的價格的確系貴唔少,但系可以全城停,小區車位唔可以袋住走,所以我個人覺得呢個價真心唔貴。

3.大部分講貴的人,可能都系驚全城停車收費后停車成本太高。不過ZF都系講2.6萬個車位中只系1.3萬個收。應該仲系有唔少免費車位的,大家唔使太過緊張。

推薦度

最近評分記錄 (總評分人數:23)

ether 推薦 +3 強力支持收費   2019-7-13 08:27

fmx12345 推薦 +1 好文章   2019-7-12 21:33

酷帥的牛牛 推薦 +2 有圖有真相,正能量的要推薦   2019-7-12 18:46

finy11 推薦 +1   2019-7-12 16:13

qq2721729 推薦 +1   2019-7-12 15:05

6925078 推薦 +1 有車位,又方便,肯定支持!   2019-7-12 15:02

很忽然 推薦 +1 我很贊同   2019-7-12 14:17

菊花茶266 推薦 +1 大家唔使太過緊張   2019-7-12 12:12

lsdonline 推薦 +1 我很贊同   2019-7-12 12:02

7320073200 推薦 +1   2019-7-12 11:59

本文地址: //www.enlrr.icu/bbs/viewthread.php?tid=637513 復制
太耐沒返論壇了,都唔識得上傳照片添。

免費的多數是村道,北嶺山的車位吧!
我唔明你在線16小時,發帖38篇,積分竟然有1592分咁多!不過如果你話唔多都得,因為對比其他率友,你注冊時間很早、很早!
隨浪隨風漂蕩,隨著一生里的浪
免費的多數是村道,北嶺山的車位吧!
trying 發表于 2019-7-10 18:52
你點知的?有沒建設計劃俾大家睇下?

講事實,唔好無根據亂估。

我系鐘意理性探討。我都唔怕你講我洗地,Wxx。我一直認為道理越辯越明。
我唔明你在線16小時,發帖38篇,積分竟然有1592分咁多!不過如果你話唔多都得,因為對比其他率友,你注冊時間很早、很早!
宏聲3 發表于 2019-7-10 18:55
你唔明的事多了去了。我以前發現論壇漏洞,在社區銀行瘋狂斂財的時候,你都不知道在哪里。

你唔明的事多了去了。我以前發現論壇漏洞,在社區銀行瘋狂斂財的時候,你都不知道在哪里。
神經貓 發表于 2019-7-10 19:01
方老板,有人穿你柜桶底。。。。
神經貓 發表于 2019-7-10 19:01
社區銀行?聞所未聞!
隨浪隨風漂蕩,隨著一生里的浪

村道車位收費,可行,能行嗎(涉及村土地,村集體用地,難)?北嶺山等偏僻的路要大費周章搞設備,搞監控,找人去收錢嗎?主干道分支路多人停的,投資才有回報!這設備東西要維護要錢,我也不是它虧本!
現在這個論壇,凡有支持的就被斥為水軍,發個帖都要查家宅
簽名有什么用?
6# 神經貓 好專業丫!請問注冊時間能改嗎?我怎么才十年?
有車位停好過無位停,半個鐘內搞得掂都系免費。38蚊封項,我估無乜邊個要日日使38蚊停車費。
實行收費,效果一下子就突出了,公共停車位還是適當規范管理有利于市民出行停車,好!
停車收費這事吧,畢竟大勢所趨,其他城市都開始實行,收費問題各人觀點立場不同,總會有分歧,路漫漫其修遠,總會有陽關
提示: 由于該作者違反率性守則而被禁止或刪除 所發的帖子的內容系統自動屏蔽
同意樓主關于停車收費可以調節車位的觀點。說句實話,現在去城東公園周邊辦事停車方便了很多,不用再望車位興嘆了。交了費有車位可以停,辦事都舒心。
提示: 由于該作者違反率性守則而被禁止或刪除 所發的帖子的內容系統自動屏蔽
6# 神經貓 好專業丫!請問注冊時間能改嗎?我怎么才十年?
trying 發表于 2019-7-10 19:21
先返醫院改出生證
半個鐘內免費,個人認為超出時間的收費對于同類城東雷講收費仲算合理,確實可以起到調劑作用!
又唔系日日要停到封頂為止噶。比錢有位停,好過比錢都無位停啊嘛?停去大潤發、星城噶D,又唔見你地話貴。買車就預左噶啦!唔想洗呢筆錢,米唔好買車咯!
返回列表 發帖
您未登陸,無法回復!請點此處進行登陸!
北京pk10刷水投注方案 广东时时11选五技巧稳赚方法 七月棋牌 微信大富贵赢钱软件挂 排球直播 重庆老时时彩开奖查询 重庆时时开奖软件下载 四川时时走势图 时时彩万位6码100% 百人炸金花怎么玩 五人炸金花技巧 独胆一期技巧 三公游戏规则技巧 雪缘园比分直播 重庆时时彩软件 百赢棋牌二人麻将棋牌